Plastry grilowanej piersi kurczaka z sałatami i ostrą pomarańczą na awokado
Danie które wprowadzamy do naszego menu do końca lata, a jeżeli się Wam spodoba, na zawsze. To bardziej wykwintna sałata dla amatorów lekkich dań obiadowych. Zrumieniona na złoto, plastrowana pierś kurczaka, ułożona jest obok pomarańczy w plasterkach, lekko okraszonej pikantną przyprawą.Doskonałe połączenie smaków . Może być przekąską lub daniem głównym.
Hamburger dla Niej i dla Niego
Hamburgera naszego wyrobu już znacie, teraz wprowadzamy wersję ligh, może wcale nie tylko dla niej.
Nie będzie posiadał bułki a jedynie plastry grillowanych warzyw, zamiast. Pozostałe dodatki też ma zielone i letnie. Będzie się zmieniał w zależności od fantazji szefa kuchni. Czasem będzie z pieczarkami, czasem z bakłażanem lub kapustą. A sam hamburger? Prawdziwy, z udźca wołowego, dobrze doprawiony, niekoniecznie na ostro:)
To danie ostatnio święci triumfy na całym świecie, podaje się je w najbardziej eleganckich restauracjach Paryża i Wiednia. I nie jest już przemielonym czymś nie wiadomo z czego. Jest wykwintny i prawie dietetyczny:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz