Ruszyła po raz kolejny ogólnopolska akcja "czas na gęsinę". W poprzednim roku nasze popisowe danie, autorstwa Rafała Kruka, faszerowane kaszą gryczaną udo gęsie, zrobiło taką furorę, że pozostało w menu Czyli Chilli na stałe. Ma swoich zwolenników. Serwujemy je w restauracji, serwujemy je na przyjęciach i nasi goście serwują je na swoich, domowych przyjęciach. To najpopularniejsze danie na wynos w Czyli Chilli. Byli nawet śmiałkowie, którzy próbowali podrobić nasze danie na własny użytek. Ale cóż, to danie z pazurem i nie każdy umie bo nie każdy ma pazur Kruka. Jego starania zostały docenione przez naszych klientów i zauważone przez media. Właśnie ukazał się kolejny artykuł tym razem w miesięczniku "Czas na wnętrze".
W tym roku, wprowadzamy na okres świętowania gęsiny kolejne danie Rafała. Confi dla dwóch osób na gorącej patelni. Gęsina jest już podawana na wiele sposobów więc mam nadzieję, że nasze danie znowu przypadnie do gustu jej zwolennikom bo jest pyszne, nowatorskie, w atrakcyjnej oprawie.
Do solidnej porcji gęsiny /około 500 gr po upieczeniu/ podajemy domowe kopytka i modrą kapustę a wszystko na skwierczącej patelni, która powoduje, że aromat dania panoszy się po całej restauracji.
Zapraszamy zwolenników gęsiny i wielbicieli naszej kuchni. Mamy ich coraz więcej i doceniamy to, starając się zaskoczyć Was kolejnymi propozycjami. Mam nadzieję, że ta do nich należy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz