środa, 20 marca 2013

Zapraszamy na Wielkanoc!



 
Przygotowaliśmy szereg dań na Wielkanoc. Zapewniamy, że będą pyszne i domowe, ponieważ wszystkie przepisy pochodzą z rodzinnych tradycji naszych kucharzy.
Sami podajemy je na nasz świąteczny stół!
Smacznego 


Menu Wielkanocne

Przystawki
Roladki naleśnikowe  w trzech smakach 3 zł/ szt
Kolorowe tymbaliki z kurczaka 5 zł/szt
Kolorowe tymbaliki z białej ryby 7 zł/szt
Roladki z cukinii marynowanej w miodzie i imbirze faszerowane ziołowym serkiem 3 zł/szt
Korzenny pasztet domowy ze śliwką  52 zł/ kg
Łosoś w galarecie, porcja 11 zł
Jajka z kolorowymi pastami  5 zł/ szt
Marmurkowe jajka w purpurowej barwie 3 zł/szt
Gniazdka z francuskiego ciasta zapiekane z białą kiełbasą
i tartym chrzanem 10 zł/szt
Galaretki z przepiórczym jajkiem i rzeżuchą 12zł/szt
Krucho-drożdżowe babeczki z sałatką jarzynową 5 zł/ szt
Ruloniki z wiejskiej szynki z musem chrzanowo-twarogowym 3zł/szt


Udo gęsie faszerowane kaszą gryczaną podajemy zwykle z kopytkami i buraczkami z nutą chilli


Dania na ciepło
Barszcz biały czysty 25zł/l
Krem z zielonego groszku z krewetkami 35zł/l
Żurek na zakwasie z tartym świeżym chrzanem i kuleczkami białej kiełbasy 39zł/l
Faszerowany indyk pieczony w całości 90zł/kg
pieczony Łosoś na prażonych jabłkach i cebulkach 32 zł /porcja
Pieczone  udka kacze w sosie winno – wiśniowym 25zł/porcja
Beufstrogonof  wołowy lekko doprawiony sambalem i żubrówką 65zł/kg
Pierogi  z kaszą gryczaną 31zł/kg
Pierogi z serowo - ziołowym nadzieniem 31zł/kg
Schab w morelach i pomarańczach 85 zł/kg
Marynowany warkocz polędwiczek wieprzowych 90zł/kg
Udo gęsie faszerowane kaszą gryczaną w sosie ze śliwki kalifornijskiej 35 zł /porcja

Dodatki
Kluski śląskie, kopytka  25zł/kg




Zamówienia przyjmujemy do 27 marca .Minimum wartości zamówienia 50 zł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz