wtorek, 30 kwietnia 2013

Menu na długi weekend

Dzisiaj spróbowałam dania przyrządzonego przez naszą Anię. 
Czyli szefową kuchni w Czyli Chilli.
Dawno już nikt m inie podał tak pysznego dania a próbuję gdzie mogę, żeby sprostać wymyślnym przepisom konkurencji. Dostałam merluzę, skromną rybę nie wyglądająca wcale okazale ale smakującą  wybornie. Pachnie pięknie, wygląda też pięknie bo ma śnieżnobiałe, delikatne płatki mięsa i smakuje luksusowo. Dostałam ten specjał na czarnych tagliatelle z pomidorami i świeżym szpinakiem na gorąco. 
Niby nic skomplikowanego, pod warunkiem że już jest gotowe -  takie tam proste włoskie jedzenie:)
 Możecie merluzy spróbować do końca tygodnia, ale pewnie będziemy ją jeszcze serwować bo nas zachwyciła.





Menu weekend
Chłodnik
Cena: 10,00zł


Balsamiczne Carpaccio z buraka z ostrym serem włoskim pecorino podawane z malinową musztardą na paskach rzymskiej sałaty
Cena: 22,00 zł


Filet z merluzy pieczonej  podawany na szpinakowym tagliatelle, gorącym szpinaku w liściach z pomidorami
Cena: 38,00 zł


Marynowane pałatki polędwicy wołowej podane na bukiecie sałat z sosem vinegrette
Cena: 41,00zł

Foccacia ze świeżymi pomidorami i pesto bazyliowym
Cena: 15,00 zł


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz