Dzisiaj spróbowałam dania przyrządzonego przez naszą Anię.
Czyli szefową kuchni w Czyli Chilli.
Dawno już nikt m inie podał tak pysznego dania a próbuję gdzie mogę, żeby sprostać wymyślnym przepisom konkurencji. Dostałam merluzę, skromną rybę nie wyglądająca wcale okazale ale smakującą wybornie. Pachnie pięknie, wygląda też pięknie bo ma śnieżnobiałe, delikatne płatki mięsa i smakuje luksusowo. Dostałam ten specjał na czarnych tagliatelle z pomidorami i świeżym szpinakiem na gorąco.
Niby nic skomplikowanego, pod warunkiem że już jest gotowe - takie tam proste włoskie jedzenie:)
Możecie merluzy spróbować do końca tygodnia, ale pewnie będziemy ją jeszcze serwować bo nas zachwyciła.
Menu weekend
Chłodnik
Cena: 10,00zł
Balsamiczne
Carpaccio z buraka z ostrym serem włoskim pecorino podawane z malinową
musztardą na paskach rzymskiej sałaty
Cena: 22,00
zł
Filet z
merluzy pieczonej podawany na
szpinakowym tagliatelle, gorącym szpinaku w liściach z pomidorami
Cena: 38,00
zł
Marynowane
pałatki polędwicy wołowej podane na bukiecie sałat z sosem vinegrette
Cena:
41,00zł
Foccacia ze świeżymi pomidorami i pesto
bazyliowym
Cena: 15,00 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz