niedziela, 1 września 2013

Chilli week


Menu Gaszynki


Koniec wakacji. Zaczynamy Chilli week.  Czyli każdego dnia zapraszamy na inny przysmak.

Poniedziałek w Lombardii:

Pomidory faszerowane szpinakiem i ryżem

Tarta orzechowa z lodami z gorgonzoli, oblana dyniową oliwą.


Wtorek w Wenecji:

Plasterki gorącego łososia na sałatach z fasolką szparagową, tymiankowym
jogurtem i pomidorkami cherry.


Środa na Sycylii:

Pennacchio: kawałki ryb i skorupiaków duszone z jarzynami.

Caponata.


Czwartek w Mediolanie:

Karczoch zapiekany z jajkiem z sałatką z bobu i ziemniaków.


Piątek po Egejsku:

Udziec z indyka i halloumi opiekany na pantałyku.


Sobota w Jaffie:

Smarowidła i przekąski wszelkiej maści.

Chleby, bułeczki, piteczki.

Niedziela w Rzymie:

Owocowy Panteon w tiulu migdałowym.


2 komentarze:

  1. Każdego dnia, za pomocą mapy podniebienia szukamy "tamtych smaków". Dołączcie.
    Zapraszamy cały tydzień po godz.16 na:


    Chilli week menu.

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja natknąłem się na kołacza o ostrym smaku ...
    W Jankach -)
    polecam wszystkim http://www.trdelnik.pl/

    OdpowiedzUsuń