Koniec wakacji. Zaczynamy Chilli week. Czyli każdego dnia zapraszamy na inny przysmak.
Poniedziałek w Lombardii:
Pomidory faszerowane szpinakiem i ryżem
Tarta orzechowa z lodami z gorgonzoli, oblana dyniową oliwą.
Wtorek w Wenecji:
Plasterki gorącego łososia na sałatach z fasolką szparagową, tymiankowym
jogurtem i pomidorkami cherry.
Środa na Sycylii:
Pennacchio: kawałki ryb i skorupiaków duszone z jarzynami.
Caponata.
Czwartek w Mediolanie:
Karczoch zapiekany z jajkiem z sałatką z bobu i ziemniaków.
Piątek po Egejsku:
Udziec z indyka i halloumi opiekany na pantałyku.
Sobota w Jaffie:
Smarowidła i przekąski wszelkiej maści.
Chleby, bułeczki, piteczki.
Niedziela w Rzymie:
Owocowy Panteon w tiulu migdałowym.
Poniedziałek w Lombardii:
Pomidory faszerowane szpinakiem i ryżem
Tarta orzechowa z lodami z gorgonzoli, oblana dyniową oliwą.
Wtorek w Wenecji:
Plasterki gorącego łososia na sałatach z fasolką szparagową, tymiankowym
jogurtem i pomidorkami cherry.
Środa na Sycylii:
Pennacchio: kawałki ryb i skorupiaków duszone z jarzynami.
Caponata.
Czwartek w Mediolanie:
Karczoch zapiekany z jajkiem z sałatką z bobu i ziemniaków.
Piątek po Egejsku:
Udziec z indyka i halloumi opiekany na pantałyku.
Sobota w Jaffie:
Smarowidła i przekąski wszelkiej maści.
Chleby, bułeczki, piteczki.
Niedziela w Rzymie:
Owocowy Panteon w tiulu migdałowym.
Każdego dnia, za pomocą mapy podniebienia szukamy "tamtych smaków". Dołączcie.
OdpowiedzUsuńZapraszamy cały tydzień po godz.16 na:
Chilli week menu.
A ja natknąłem się na kołacza o ostrym smaku ...
OdpowiedzUsuńW Jankach -)
polecam wszystkim http://www.trdelnik.pl/