sobota, 9 listopada 2013

Czas na gęsinę!




Zapraszamy  na dania z gęsi. Bierzemy udział w programie promującym gęsinę w Polsce. Głowne święto gęsiny przypada na 11 listopada  w dzień św. Marcina ale już dzisiaj proponujemy degustowanie naszych dań. W menu nie mogło zabraknąć gęsiego uda faszerowanego kaszą gryczaną i śliwką kalifornijską, naszego dania  popisowego ale mamy też nowe propozycje. Mam nadzieję, równie atrakcyjne.
Smacznego!




Menu:

Udo faszerowane kaszą gryczaną i śliwką kalifornijską podawane z parowanymi kluskami

Pieczona gęś na prośniankach z jabłkowym musem  i czerwoną kapustą

Bulion z gęsi z majerankiem i jarmużem, z gęsimi pulpecikami

Domowy pasztet z gęsi robiony w/g staropolskiej receptury 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz