Scotch Bonnet to nazwa papryczki na zdjęciu. Zdjęciu zrobionym przeze mnie, zaraz po dostarczeniu jej do Czyli Chilli. Jest trzy razy ostrzejsza od popularnej Thai Chilli, którą mamy w logo na planszy menu - zawiera około 325000 kapsaicyny wg skali Scoville'a. Daleko jej jednak do rekordzistów, najmocniejsze papryczki zawierają nawet do 2 000 000 kapsaicyny. Tym nie mniej mamy duży zapas tej substancji i dlatego otwieramy stałe menu - na ostro czyli Chilli Week.
Codziennie po 16.00 porcja ostrego jedzenia - a właściwie dwie bo z zupą w stałej cenie 30zł.
W każdym dniu tygodnia, powtarzalne danie Chilli Week menu. Chilli con carne w każdą środę.
Zapraszamy wszystkich amatorów ostrego jedzenia a osoby towarzyszące na dania z menu - te łagodne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz