niedziela, 18 maja 2014

Gęsia Skórka w Czyli Chilli


Od dzisiaj w miejscu Czyli Chilli, przyjmuje gości



 Polska kuchnia z tradycyjnymi polskimi smakami w nowoczesnym wydaniu. Pierogi, nóżki, tatar, zrazy wołowe - czyli wszystko co wspominacie z sentymentem.Ale jak podane!
Zajrzyjcie na stronę www.gesia-skorka.pl i przybywajcie zdegustować nowe dania Szefa kuchni, specjalizującego się w polskich daniach - Radosława Zioło. Nam smakują bardzo.


Przekąski zimne
Tradycyjny tatar wołowy w nietradycyjnej odsłonie   28,-
Paszteciarnia domowa – trzy rodzaje pasztetu z piklami i sosami   21,-
Golonka w galarecie skropiona octem z prawdziwków   19,-

Na chlebie
Trzy pasty do smarowania  w asyście naszego  chleba    15,-
Śledź na naszym chlebie w dwóch różnych smakach    15,-

Przekąski ciepłe
Domowe pierogi z mięsem   i skwarkami z boczku 22,-
Burger wołowy z wędzonym owczym serem    23,-

Sałaty
Sałaty z gomółkąmi białego sera i pieczoną papryką     24,-
Chrupiące sałaty z avocado i chipsami z boczku w aromacie sera owczego   26,-
Sałata z wędzoną gęsią i malinowym winegret    35,-

Zupy
Rosół z sakiewkami    12,-
Zupa z czerwonej soczewicy z wiórkami i  kiełkami    10,-
Chłodnik na botwince z aromatem czosnku i młodym koperkiem     12,-
Zupa dnia dobra jak  u mamy      10,-

Dania główne
Zrazy wołowe z kaszą i burakami zasmażanymi     34,-
Golonka z wyścigowej świni na purre z grochu i kapusty     29,-
Pół kurczęcia  po polsku, z sałatą  polaną wiejską śmietaną    36,-
Rumiane żeberka  w sosie pieczeniowym  lub w sosie z palonej kawy, smażone ziemniaki z ziołami , modra kapusta       33,-
Desery
Puszysty tort bezowy z kremem kawowo daktylowym
lub
 z kremem pomarańczowym
w zależności od nastroju Szefa kuchni
17,-
Gorące ciastko czekoladowe z kulką lodów     17,-
Lody własnego wyrobu z sosem malinowym     16,-
Sorbet z prosecco i truskawką      16,-


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz