Od dzisiaj w miejscu Czyli Chilli, przyjmuje gości
Polska kuchnia z tradycyjnymi polskimi smakami w
nowoczesnym wydaniu. Pierogi, nóżki, tatar, zrazy wołowe - czyli
wszystko co wspominacie z sentymentem.Ale jak podane!
Zajrzyjcie na stronę www.gesia-skorka.pl i przybywajcie zdegustować nowe dania Szefa kuchni, specjalizującego się w polskich daniach - Radosława Zioło. Nam smakują bardzo.
Zajrzyjcie na stronę www.gesia-skorka.pl i przybywajcie zdegustować nowe dania Szefa kuchni, specjalizującego się w polskich daniach - Radosława Zioło. Nam smakują bardzo.
Przekąski zimne
Tradycyjny
tatar wołowy w nietradycyjnej odsłonie 28,-
Paszteciarnia
domowa – trzy rodzaje pasztetu z piklami i sosami 21,-
Golonka
w galarecie skropiona octem z prawdziwków 19,-
Na chlebie
Trzy
pasty do smarowania w asyście naszego chleba 15,-
Śledź
na naszym chlebie w dwóch różnych smakach 15,-
Przekąski ciepłe
Domowe
pierogi z mięsem i skwarkami z boczku 22,-
Burger
wołowy z wędzonym owczym serem 23,-
Sałaty
Sałaty
z gomółkąmi białego sera i pieczoną papryką
24,-
Chrupiące
sałaty z avocado i chipsami z boczku w aromacie sera owczego 26,-
Sałata
z wędzoną gęsią i malinowym winegret 35,-
Zupy
Rosół
z sakiewkami 12,-
Zupa z
czerwonej soczewicy z wiórkami i
kiełkami 10,-
Chłodnik
na botwince z aromatem czosnku i młodym koperkiem 12,-
Zupa
dnia dobra jak u mamy 10,-
Dania główne
Zrazy
wołowe z kaszą i burakami zasmażanymi 34,-
Golonka
z wyścigowej świni na purre z grochu i kapusty 29,-
Pół
kurczęcia po polsku, z sałatą polaną wiejską śmietaną 36,-
Rumiane
żeberka w sosie pieczeniowym lub w sosie z palonej kawy, smażone ziemniaki
z ziołami , modra kapusta 33,-
Desery
Puszysty
tort bezowy z kremem kawowo daktylowym
lub
z kremem pomarańczowym
w
zależności od nastroju Szefa kuchni
17,-
Gorące
ciastko czekoladowe z kulką lodów 17,-
Lody
własnego wyrobu z sosem malinowym 16,-
Sorbet
z prosecco i truskawką 16,-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz